Selecteer een pagina

Dit is het STARTPUNT

Yes, we gaan aan de Slag met Meer Energie! Dit is het moment je batterij weer te gaan opladen, zodat je uit je ei kunt breken en je leven kunt gaan leiden zoals jij dat wilt. Vol energie, vreugde en geluk! Dat willen we toch allemaal?

In deze module ontdek je wat energie is, wat Bore-out ermee te maken heeft, wat voor invloed het op jou heeft en hoe je nu al snel meer energie kan gaan ervaren. Deze module al! Fijn toch?!
Bekijk de onderstaande video over energie. 

1. Wat is energie nou precies?

Voordat we je batterij gaan opladen bekijken we waar je energie vandaan komt. Energie is veel omvattend. Eigenlijk is alles energie en heeft alles met energie te maken.

Waar zit energie in?

Overal! In ons, in apparaten, in de zon. Eigenlijk is alles een energiebron. 

Volgens Wikipedia is energie “de capaciteit van een systeem om warmte, licht of beweging te produceren”. Zo ook hebben mensen energie nodig om te kunnen bewegen, denken en ons warm te houden. Het lijkt een ongrijpbaar fenomeen.Totdat we gaan kijken wat energie in ons menselijk lichaam voor vorm heeft. Als we weten wat het is en hoe het wordt gemaakt dan krijgen we meer helderheid.

We kunnen energie verkrijgen op 4 manieren: FysiekemotioneelmentaalSpiritueel

 

 

Een reis van duizenden kilometers begint met één stap

– Lao Tzu – 

In deze eCursus gaan we het volgende doen:

1. We gaan kijken waar je energie weglekt.

2. We gaan voorkomen dat er nog meer energie weglekt.

3. We gaan ervoor zorgen dat je lichaam zo energiek wordt als het kan zijn.

4. We gaan ervoor zorgen dat je nieuwe bronnen van energie aanboort. 

 

Simpelweg door allerlei kleine aanpassingen te doen. We gaan geen grote stappen nemen (mag wel, hoeft niet) en we gaan een aantal gewoontes aanpassen. 

 

Aan de slag met het Dagboek!

Toelichting:

 

Deze eCursus is niet iets wat je “even” kunt doen. Het is een levenswijze. Je onderhoud het je hele leven. Je werkt dan ook niet zomaar in 1, 2, 3, de Bore-out weg. Het ligt eraan in welke fase van de Bore-out je op dit moment bent. Soms kan de Bore-out test al genoeg zijn om bewust te worden van de situatie en actie te ondernemen, maar bij sommige mensen duurt het weken, maanden of zelfs jaren voordat ze volledig hersteld zijn. Deze eCursus is gemaakt om meer energie te krijgen, zodat je de kracht vindt en de energie hebt om echt stappen te gaan zetten om te gaan voor je dromen, te gaan voor het leven wat je ambieert. Onderzoek ook of het daadwerkelijk een Bore-out is waar je mee te maken hebt. Wanneer mensen mij hun klachten vertellen adviseer is ze vaak om ook naar de huisarts te gaan. Met een Burn-out gaat iedereen naar de huisarts, maar waarom dan niet met een Bore-out? Wanneer je moe bent door bijvoorbeeld Pfeiffer, Lyme, diabetes of een andere medische oorzaak dan gaat deze cursus niet werken. Je kunt ook extreem moe zijn door ijzer tekort of een tekort aan vitamine B12. Onderzoek daarom waarom je energie te laag is.